home Adresgegevens

Frank van der Horst

GZ-Psycholoog

Herengracht 500

1017 CB, Amsterdam

phone Telefoon

06-19925871

fax Fax

020-6189254

e-mail E-mail

mail@praktijkvanderhorst.nl

Procedure

In het menu links vindt u het aanmeldformulier met een aantal belangrijke punten. Het verzoek is deze voor de eerste afspraak zo volledig mogelijk in te vullen en versturen. Met het versturen stemt u in met het praktijkreglement.
Tevens wordt u verzocht op de eerste afspraak een geldig identiteitsbewijs en een verzekeringsbewijs mee te brengen.

Mocht er voor de online aanmelding geen sprake zijn geweest van eerder telefonisch contact zal u binnen 5 werkdagen een bevestiging van de aanmelding per e-mail krijgen of wordt u gebeld.
Om teleurstelling en lange wachttijden te voorkomen wordt er niet gewerkt met een wachtlijst.

Het eerste gesprek staat in het teken van wederzijdse kennismaking en om te ervaren of je je veilig genoeg voelt, begrepen voelt. Ook wordt in kaart gebracht hoe uw leven er momenteel uit ziet en waar u tegenaan loopt, om dat vervolgens te formuleren in de hulpvraag: “wat hoop je bij de psycholoog te zullen vinden?”

Na deze klachteninventarisatie en het helder krijgen van de hulpvraag zal een behandelplan voorgesteld worden. Dat plan vormt de leidraad van de gesprekken.

Het kan zijn dat huiswerk- of registratieopdrachten voorgesteld wordt om meer zicht en grip op gedachten en gevoelens te krijgen. Dit uiteraard in overleg.

Mocht het zijn dat u na de eerste afspraak geen vervolgafspraak wilt plannen om welke reden dan ook, of mocht het zijn dat de problematiek andersoortige behandeling vereist, dan zal dit in goed onderling overleg besproken worden. Door de goede samenwerking met huisartsen en andere psychologen in de regio zal hier vrijwel altijd een passende oplossing uit komen.